Напередодні свята Дня Незалежності України у Хмельницькій ОВА відзначили тих, хто своєю працею, відданістю та мужністю робить наш край кращим, сильнішим та незалежним. Серед них – представники духовенства, сил безпеки й оборони, працівники різних професій: будівельники, підприємці, освітяни та багато інших.

З нагоди свята начальник ОВА Сергій Тюрін привітав присутніх і висловив свої побажання нашій державі справжньої незалежності, свободи, забезпечення прав кожної людини і громадянина.

«Хочу, щоб вже наступного року, святкуючи і День прапора, і День Незалежності, ми святкували вже в Україні, що перемогла» – зазначив Сергій Тюрін.

Також очільник ОВА вручив нагороди присутнім подолянам.

Так, відповідно до Указу Президента України за вагомий внесок у розвиток волонтерського руху, зміцнення обороноздатності та безпеки держави, активну благодійну та гуманітарну діяльність, а також з нагоди Дня Незалежності України нагороджено відзнакою Президента України “За оборону України” Корбута Валерія Анатолійовича – генерального директора ТДВ “Хмельницькзалізобетон”.

За вагомий внесок у забезпечення національної безпеки й оборони України, зразкове виконання службових обов’язків в умовах воєнного стану та професіоналізм нагороджено Грамотою Ради національної безпеки і оборони України Корчик Лесю Іванівну – лікаря фізичної та реабілітаційної медицини Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни.

Також Почесну відзнаку «За заслуги перед Хмельниччиною» вручили обласному депутату та бізнесмену Демчишину Михайлу Григоровичу.

За вагомий внесок у справу збереження культурних цінностей державної частини Музейного Фонду України,  підтримку працівників музеїв відзнаки отримали:

Хмельницький обласний художній музей, Державний історико-культурний заповідник «Межибіж», Малієвецький обласний історико-культурний музей.

Крім того, почесні відзнаки ОВА отримали представники сил безпеки, оборони та Збройних Сил України, а також працівники обласної військової адміністрації.

Джерело: ngp-ua.info