У трьох підрозділах поліції Хмельниччини, що дислокуються у містах Хмельницький, Полонне та селищі Ярмолинці, відбувся запуск автоматизованої системи Custody Records, яка є новим рівнем забезпечення прав затриманих осіб та захисту поліцейських.

Про це відзвітували у поліції Хмельниччини.

Зазначимо, уперше проєкт Custody Records стартував два роки тому у Хмельницькому районному управлінні поліції. Правоохоронці кажуть, за цей час він зміг себе позитивно зарекомендувати та отримати схвальні відгуки як від правозахисників, так і від самих поліцейських.

Виступаючи під час презентації системи у відділенні поліції №2 Хмельницького райуправління поліції, начальник ГУНП в Хмельницькій області Руслан Герасимчук зазначив:

“На сьогодні система Custody Records уже працює в 13-ти територіальних підрозділах поліції Хмельниччини. До кінця 2024 року ми плануємо завершити її встановлення абсолютно в усіх підрозділах”.

Детально про принцип роботи системи Custody Records розповів заступник начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Володимир Захаренко:

“Першою складовою структури Custody Records є спеціальні інфраструктурні умови — кабінети мають знаходиться на першому поверсі і мати систему відеоспостереження. Таким чином, всі дії із затриманими фіксуються і це дає можливість дистанційного контролю за усім, що відбувається під час роботи правоохоронців. Другим обов’язковим елементом є спеціальна інформаційна підсистема Custody Records, в якій фіксуються всі дії із затриманими і яка дає можливість дистанційного контролю за усім, що відбувається під час роботи із особами, доставленими до підрозділу поліції”.

Також важлива складова — це спеціальні інспектори, які слідкують за дотримання прав людини та проводять інтерв`ювання затриманих і працівників поліції.



Джерело: xm-inside.com