На платформі електронних петицій сьогодні, 2 вересня, опубліковано петицію про встановлення у місті Хмельницький світлофора із кнопкою виклику пішохода по вулиці Степана Бандери, 30 (біля Хмельницького міського РЕМ).

Як зазначається у тексті, мікрорайон “Грузевиця-2”, що межує із Виставкою в обласному центрі, інтенсивно забудовується. Тут уже збудовано 8 багатоповерхівок, і будівництво житла триває. Мешканці — переважно молоді сім’ї з дітьми, які працюють та навчаються на території міста. Наразі в масиві проживає понад 3000 осіб.

Для того, щоби добратися до зупинок громадського транспорту, роботи, садочку та школи мешканці мікрорайону “Грузевиця-2”, в тому числі діти шкільного віку, змушені переходити дорогу, яка налічує по 2 смуги руху в кожному напрямку, біля Хмельницького міського РЕМ (вул.С.Бандери, 30), в тому числі і в зв’язку із відсутністю тротуарної доріжки по зазначеній вулиці в сторону центру міста. На вказаній ділянці дороги наявний пішохідний перехід, однак вказана ділянка дороги також використовується як обʼїзна дорога м. Хмельницького, по якій рухається велика кількість транспортних засобів в тому числі великогабаритних”, – аргументує в петиції її автор хмельничанин Вадим Столярчук.

Наголошується, що в період з 15 по 30 серпня 2024 року на вказаному пішохідному переході сталося дві дорожньої-транспортні пригоди: одна зі смертельним випадком, а в іншій постраждала дитина.

На вулиці С.Бандери в ДТП 15 серпня загинув 65-річний пішохід

Аби місцева влада розглянула петицію, вона має набрати за три місяці не менше 500 голосів. Підписати петицію можназа посиланням. 

Раніше необхідну кількість підписів набрала петиція хмельничан щодо встановлення світлофора із кнопкою для зміни червоного сигналу на зелений по вулиці Панаса Мирного, 5. Зазначається, що її прийнято на розгляд ще в липні. 

Йдеться про “зебру” навпроти зупинки громадського транспорту для перетину проїжджої частини пішоходами (зокрема учнями Хмельницького ліцею II-III ступенів). Нагадаємо, орієнтовно на тому місці у квітні цього року внаслідок перевищення швидкості водієм легковика загинула 16-річна пішохідка.

На вулиці П.Мирного 12 квітня легковик на смерть збив 16-річну пішохідку



Джерело: xm-inside.com