На Хмельниччині  минулої доби вогнеборці ліквідували 7 пожеж в екосистемах та 5 пожеж у будівлях. Під час одного із загорянь ледь не загинув чоловік. 

Зокрема, як інформують в Головному управління ДСНС у Хмельницькій області, горіло на відкритій території біля селища Закупне, поблизу сіл Новокостянтинів, Требухівці, Ясенівка та Писарівка Хмельницького району, села Новоселиця Шепетівського району, села Гусятин Кам’янець-Подільського району. 

«Ймовірна причина цих пожеж – потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал. Загалом, вигоріло понад 1500 квадратних метрів трави», – йдеться в інформації.

Надзвичайники наголошують на забороні спалювання сухої рослинності й нагадують, що за самовільне випалювання рослинності або її залишків може навіть бути кримінальна відповідальність: штраф від 91 800 до 153 000 гривень, або обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Окрім сухостою, на Хмельниччині горіли помешкання та господарчі споруди. 

Так, у селі Соколівка ярмолинецькі рятувальники ліквідували пожежу в житловому будинку.  Там, через ймовірне коротке замкнення електромережі, вогнем знищено покриття, перекриття. 

А під час гасіння пожежі в будинку в селі Кадиївка рятувальники винесла на свіже повітря травмованого чоловіка 1986 року народження. Вогнем пошкоджено перекриття, стелю. В цьому випадку, як зазначають в установі, загорілось імовірно через необережність під час куріння.

Також із різних причин горіли господарчі споруди в селах Котюржинці та Липки Хмельницького району та на вулиці Січових Стрільців у місті Кам’янець-Подільський.



Джерело: xm-inside.com