У зоні бойових дій щодня в наших захисників виникає потреба у ремонті автомобілів, броньованої та різноманітної специфічної техніки, яку не завжди можливо доставити до сервісних центрів. Завдяки тісній співпраці влади Хмельниччини з благодійним фондом “Авангард” та громадською організацією “Валіза Добра” військовим підрозділам Хмельниччини передали чергові мобільні станції технічного обслуговування.

Як повідомив начальник ОВА Сергій Тюрін, до обласної військової адміністрації звернулися військовослужбовці зі специфічним проханням про необхідність мобільних СТО. Далі волонтери, отримавши технічні вимоги, взялися за створення цих надзвичайно важливих проєктів.

Перше авто – це потужний вантажний автомобіль, який здатний долати великі відстані та рухатися непересічною місцевістю. В кузові вантажівки компактно розмістилася повноцінна майстерня: столи, електроприлади, станки, зварювальне обладнання, компресор, генератор тощо”, – йдеться в інформації ОВА.

Є й “родзинка” цього фургону: тут вдалося відділити зону для відпочинку, у якій знайшли своє місце ліжка, розраховані на 4 бійців, полички, побутова техніка та розетки для неї.

Другий автомобіль, як зазначається, пікап, оснащений різноманітним ремонтним приладдям, просторим багажним відділенням. А за необхідності його можна переобладнати і для виконання бойових завдань.

Основне його призначення – це оперативна доставка необхідних запчастин до поламаних авто та ремонт техніки у польових умовах”, – зауважили в адміністрації.

Сергій Тюрін висловив подяку волонтерам, які вже не вперше дивують переобладнанням важливої для війська техніки.

Додамо, волонтери названих організацій уже неодноразов передавали військовим переобладнану спецтехніку. Зокрема, універсальний мобільний банно-пральний комплекс. Також на Хмельниччині створили мобільну стоматологію для захисників. Відправили на фронт і мобільний холодильник для бійців 86-ого окремого батальйону тероборони Хмельницького, а згодом – банно-пральний комплекс із умовною назвою “Капітошка”. Пізніше обладнали та відправили війську на фронт мобільну автомайстерню. А нещодавно зенітно-кулеметному батальйону передали переобладнану мобільну СТО.

Нагадаємо, сьогодні волонтери та влада Хмельниччини передали ще 8 автомобілів для підрозділів ЗСУ.

(Фото: Хмельницька ОВА)



Джерело: xm-inside.com