Понад 800 жителів Хмельниччини захворіли на COVID-19 упродовж минулого тижня. Серед інфікованих — півтори сотні дітей віком до 18 років. І це лише ті, хто звернувся за допомогою до медиків, повідомляють в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Його очільник Микола Габрикевич розповів у коментарі для МТРК “Місто”, що здебільшого хворіють люди старшого віку, які знехтували вакцинацією.

Тож нагадує, аби уникнути ускладнень під час перебігу хвороби, медики радять зробити щеплення.

“Вакцини від COVID-19 є у наявності та щеплення безкоштовні для усіх охочих. Дотримано усіх вимог для їх безпечного та якісного транспортування і зберігання у медзакладах Хмельниччини. Якщо після вакцинації ви й захворієте, то перебіг буде значно легшим”, – наголошує головний держсанлікар області.

За консультацією щодо безкоштовної вакцинації проти COVID-19 необхідно звернутися до свого сімейного лікаря або найближчої амбулаторії.

Додамо, що тижнем раніше на Хмельниччині дещо зменшилась кількість звернень до медзакладів через ковід. Утім, від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, в області померли троє людей. Також на території Хмельниччини підтверджено циркуляцію нового підвиду штаму Omicron – “FLiRT”.



Джерело: xm-inside.com