У Городку площу індустріального парку буде збільшено на 99 га. Депутати Городоцької міськради відповідне рішення прийняли 22 серпня. У міськраді пояснили, наразі ведуться перемовини із ще трьома потенційними інвесторами.

22 серпня цього року під час сесії Городоцької міської ради слухалося питання щодо розширення меж та внесення змін до Концепції Індустріального парку, інформує видання Городок.City.

За словами першого заступника голови Городоцької громади Артура Косінського, на ділянку 50 га уже є два учасники, які суборендують 4 земельних ділянки. Це дві компанії, одна з яких планує будівництво заводу по переробленні сировини, а саме олійного та екстрактно-масляного, а інша орієнтована на виробництво біогазів, біоетанолу, промислових хімічних речовин.

З ними уже підписані відповідні договори, які зареєстровані в Мінекономіці.

«Та наразі група компанії «Епіцентр К» веде перемовини ще з трьома потенційними інвесторами, — зазначив Артур Косінський. — Відповідно компанія звернулася до нас із листом, аби розширити межі Індустріального парку на 99 га та внести зміни до Концепції парку».

Мова про землі промисловості. Як пояснила голова Городоцької громади, ТОВ «Епіцентр К» попередньо викупила дану земельну ділянку площею 99 га.

«З великим задоволенням констатуємо факт, що компанія не зупинилася на 50 га, а розширяє зону промислового виробництва на території нашої громади, — зауважила Неоніла Андрійчук. – І хоча це процедура складна, адже потрібні ще рішення Мінекономіки та уряду, та це ще один крок до відновлення промислового потенціалу нашого краю».

Тепер площа Індустріального парку у Городку становитиме 149 га.

Нагадаємо, що 16 жовтня 2023 року Городоцька міська рада підтримала ініціативу створення Індустріального парку «Вуглецево-нейтральний ЕКО АГРО ХАБ Поділля «Городок». Ініціатор створення Індустріального парку — ТОВ «Епіцентр К». Парк запроєктований у мікрорайоні «Цукровий завод» на земельній ділянці, площею 50 гектарів. Індустріальний парк буде поділено на декілька промислових зон. Окрім підприємств, в індустріальному парку планують прокласти шість колій та зробити вантажні станції для зручності збуту продукції.

Джерело: ngp-ua.info