Чергове засідання ради ВПО при Хмельницькій обласній військовій адміністрації відбулось у Хмельницькому. Під час засідання обрали нову керівну ланку ради.

До заходу, як інформують в пресслужбі адміністрації, долучився заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв. Він, спілкуючись із представниками внутрішньо переміщених осіб, підкреслив важливість комунікації із обласною владою.

Ми вивчаємо, як в подальшому налагодити нашу активну взаємодію та співпрацю. Зокрема, важливим є те, щоб такі ради утворювалися в усіх громадах області, задля максимально оптимізованої роботи, аби внутрішньо переміщені, які живуть на Хмельниччині, стали постійними членами місцевого суспільства, з усіма потрібними для проживання атрибутами. Тобто, це житло, робота, усі соціальні блага, які можна отримати на сьогодні,” – зазначив Юр’єв.

Також він наголосив, що найбільш пріоритетне завдання, над яким працює влада на усіх рівнях – це забезпечення таких категорій населення власним житлом. Нині, в цьому напрямку ведеться робота, як держави, так і міжнародних, благодійних організацій. Однак, закрити потреби усіх вкрай складно, адже, наголосив Юр’єв, повномасштабна війна спричинила надзвичайно велику кількість внутрішнього переміщення.

На засіданні шляхом відкритого голосування представники ради обрали керівну ланку, хто візьме на себе представницькі функції ради, та буде лобіювати інтереси внутрішньо переміщених осіб на Хмельниччині. Окрім того, були опрацьовані стратегічні питання функціонування щодо комунікації із підпорядкованими радами у районах та громадах, інформаційної політики, та реалізації проектів спрямованих на допомогу в отриманні житла.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, за даними аналітиків, найбільше рад з питань ВПО створили на Хмельниччині.

(Фото: Хмельницька ОВА)



Джерело: xm-inside.com