У вихідні на території замку князів Острозьких славного міста Старокостянтинів відбулися урочистості з нагоди 815-ї річниці з часу першої писемної згадки про древнє місто, яке має унікальну історію, розкішну старовинну архітектуру та розташоване в дуже гарній місцевості – біля злиття двох рік, Случі та Ікопоті.

Від імені голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк та всього депутатського корпусу старокостянтинівців з Днем міста привітала заступниця керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко.

Старокостянтинів – одна з перлин нашої прекрасної Хмельниччини. Цьогоріч ваше місто офіційно відзначає 815 років, але насправді набагато більше. Легендарну історію Старокостянтинова творили Максим Кривоніс, Северин Наливайко та Богдан Хмельницький, які свого часу відвідували місто, і зокрема цей замок, – зазначила Тетяна Зеленко, звертаючись до учасників урочистостей. – Сучасну ж історію творять містяни, які працюють над розвитком міста та бережуть його славну історію. Особлива вдячність військовим, які захищають своє рідне місто та Україну від ворога.

Посадовиця побажала мешканцям Старокостянтинова благополуччя, якнайшвидшої української Перемоги, а місту Старокостянтинову – подальшого розвитку та добробуту під мирним небом.

Кращим фахівцям різних сфер життєдіяльності міста за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток територіальної громади, сумлінну працю, активну громадянську позицію в умовах воєнного стану, участь у національному відродженні України та з нагоди відзначення 815-ї річниці заснування міста Старокостянтинова Тетяна Зеленко вручила Грамоти обласної ради та цінні подарунки.

У рамках відзначення Дня міста відбулася концертна програма творчих колективів громади, благодійна виставка-ярмарок майстрів декоративно-прикладного мистецтва у підтримку ЗСУ, мистецький проєкт «Де Случ з притоками єднається!».

Окрасою святкування стала персональна виставка у замку князів Острозьких художників Яна Захарчука та Ігумена Лаврентія. Шанувальники живопису могли насолодитися чудовими картинами та відчути надихаючі емоції.

За інформацією Хмельницької обласної ради



Джерело: podillyanews.com