Служба безпеки заблокувала чергову схему ухилення від мобілізації та незаконного виїзду потенційних призовників за кордон. Для цього жителька Славути пропонувала чоловікам придбати фіктивні довідки про інвалідність. Свої “послуги” оцінювала у 12 000 доларів.

Деталі викриття чергової схеми розповіли в Управлінні СБУ Хмельниччини.

Затримано мешканку Славути, яка допомагала військовозобов’язаним оформлювати фейкову інвалідність. За даними слідчтва, 53-річна місцева підприємиця працює у сфері обігу лікарських засобів. Маючи вплив на посадових осіб міської лікарні та обласного центру МСЕК, зловмисниця вимагала з особи призовного віку кошти за допомогу у вирішенні питання з відстрочкою призову та виготовлення відповідних документів.

Фігурантка запропонувала військовозобов’язаному чоловікові “посприяти” в оформленні медичної довідки про начебто інвалідність, яка дасть підстави для виїзду з України під час воєнного стану. Така «послуга» коштувала 12 000 доларів США.

“Клієнт, який не мав проблем зі здоров’ям, передав свої копію паспорта, амбулаторну картку, трудову книжку для виготовлення необхідної медичної документації. Правоохоронці затримали зловмисницю під час одержання основної частини неправомірної вигоди у розмірі 12 000 доларів США”, – інформують в СБУ.

Затриманій повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Також, за інформацією спецслужби, триває розслідування для встановлення всіх причетних до організації та функціонування схеми і притягнення їх до відповідальності.

Як інформував ХМ-ІНСАЙД, раніше на Хмельниччині було викрито працівницю ТЦК та її спільника. А Служба безпеки заблокувала нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Також підозру отримав хмельничанин, який за 7 тис доларів переправляв “ухилянтів” до Словаччини.

Однак не усі схеми вдається реалізувати. Ми повідомляли, що на кордоні затримали чоловіків із Хмельниччини, які пробирались до Румунії. А на кордоні з Молдовою затримали чоловіків-“туристів” із Хмельниччини. Крім того, мешканець Хмельниччини одружився з тещею, щоби виїхати за кордон.



Джерело: xm-inside.com