У Хмельницькому підрозділі Національної гвардії України завершились заходи декомпресії для військовослужбовців, що нещодавно повернулися із зони активних бойових дій. Її мета – допомога військовим у подоланні наслідків травматичних переживань, зменшення психологічної напруги, відновлення емоційної рівноваги.

Про це повідомили у військовій частина 3053 Нацгвардії.

Кажуть, декомпресія демонструє важливість піклування про здоров’я військовослужбовців після повернення з фронту, що є ключовим аспектом їхньої успішної реінтеграції в суспільство.

«Військові, які повертаються з зони бойових дій, часто стикаються з серйозними психологічними викликами. Тривожність, порушення сну, депресія, агресивна поведінка — це лише деякі з проблем, які виникають після тривалого перебування в стресовому середовищі. Декомпресія дає можливість відновити емоційну рівновагу, знизити рівень тривоги та попередити розвиток хронічних психічних розладів. Одним з ключових аспектів є створення безпечного простору, де військові можуть відкрито говорити про свій досвід і отримувати підтримку», – ділиться психологиня, яка працювала з учасниками курсу декомпресії, Каріна Лепікаш.

Повернення до мирного життя — це не просто зміна місця, це також серйозний психологічний процес. Участь у таких курсах допомагає військовослужбовцям краще розуміти свої реакції, а також оволодіти техніками саморегуляції, які будуть корисні у повсякденному житті.

«Після того, як я повернувся з фронту, було важко налаштуватися на новий ритм життя. Цей захід допоміг мені заспокоїтися, зрозуміти, що відбувається всередині мене, та знайти сили для подальших кроків», – ділиться враженнями гвардієць на псевдо Каспер.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, раніше такий курс проходили бійці в квітні та липні.



Джерело: xm-inside.com