У сучасному світі сайт — це must-have для підприємців, які прагнуть досягти успіхів у бізнесі. Проте лише факту існування онлайн-ресурсу замало. Треба постійно працювати над його просуванням: що більше користувачів знатиме про ваші товари/послуги, то більше потенційних клієнтів та вищі прибутки. Тож, важливо знати, як підвищити відвідуваність сайту та робити все від вас залежне: від SEO-оптимізації до контент-маркетингу. Але якщо ви поки новачок у цій справі та не розумієте, у якому напрямку рухатися, скористайтеся найефективнішими стратегіями, які допоможуть вам досягти бажаних результатів та перетворити інтернет ресурс на магніт для відвідувачів.

Що таке трафік сайту?

Трафік сайту — це кількість людей, які заходять на ваш веб-ресурс за певний період часу. Тож, це прямий показник популярності. Що більше трафік на сайті, то вище його позиції в пошуковій видачі, бо Google вважає, що чимала кількість відвідувань вказує на авторитетність ресурсу. Саме завдяки цьому працює накрутка: відвідуваність сайту зростає, це покращує позиції веб-сторінки у видачі пошукових систем, та врешті решт він стає більш помітним для користувачів.

Ось сервіси, які допоможуть швидко збільшити трафік:

  1. Вебсайт LikesID.com пропоує придбати трафік на сайт з різних джерел. Крім того, сервіс спеціалізується на послугах просування контенту в соціальних мережах, на популярних платформах та у пошукових системах. Використовує власні алгоритми, розроблені на базі ШІ, що допомагає вирахувати оптимальну швидкість накрутки та уникнути санкцій. Наприклад, пакет з 7.5 відвідувань доставляється протягом 24 годин. На головній сторінці LikesID також вказано, що сервіс надає гарантії на термін 30 днів.

  2. ➤ Сервіс SocialBoss.org пропонує збільшити трафік з соціальних мереж та на інших популярних майданчиках. Ціни помірні, є додаткові знижки за об’ємні замовлення. Швидкість доставки приблизно так сама, як у попереднього сервісу.

  3. ➤ Одна із послуг SocialsGrow.com — розкрутка та просування сайту за допомогою накрутки. Сервіс пропонує замовити від 1000 до 100 тисяч відвідувань обраного ресурсу. Гарантує конфіденційність і анонімність, надає гарантії. Продаж інтернет трафіку — швидкий, але з урахуванням алгоритмів.

  4. ➤ Вебсайт Pixelxs.org пропонує глобальний та локальний трафік у вигляді пакетів значного розміру — не менше 7 000 відвідувань. Демо-версії або можливості безкоштовно протестувати якість послуг немає. Збільшення відвідуваності сайту відбувається доволі повільно — наприклад, пакет накрутки на 15 000 осіб додається протягом 30 днів. 

За допомогою платних сервісів ви можете швидко збільшити відвідуваність сайту, не докладаючи зусиль. Проте не слід зупинятися – важливо рухатися далі та з’ясувати, звідки приходять відвідувачі, як аналізувати їх кількість та зробити ресурс більш помітним для пошукових ботів.

Різновиди інтернет трафіку

Виділяють два види інтернет трафіку: органічний та платний, або рекламний.

➥ Органічний трафік — це потік відвідувачів, для запрошення яких не були залучені платні інструменти. Тобто, вони ввели ключове слово або фразу в пошуковий рядок, та ваш сайт з’явився серед результатів пошуку. Люди, які приходять за органічними результатами, зазвичай шукають саме те, що ви пропонуєте, тому їх цінність для вас — найвища. Якщо вас цікавить, як розкрутити сайт безкоштовно, то ваша мета – саме органічний трафік, що забезпечує стабільний потік відвідувачів (які згодом можуть стати постійними клієнтами) протягом тривалого часу. А для цього потрібно підтримувати якість контенту і проводити SEO-оптимізацію.

➥ Рекламний трафік — це відвідувачі, які прийшли на ваш інтернет ресурс не через пошукові системи, а завдяки рекламі – партнерським матеріалам, таргету чи контексту. Також сюди відносяться й ті користувачі, які потрапляють на ваш онлайн-ресурс за прямим посиланням, наприклад, зі сторінок у соціальних мережах.

Соціальні мережі як джерела трафіку

Соціальні мережі – це нескінченне джерело трафіку. Тож якщо ваша мета – покращена статистика відвідування сайту, слід користуватися цим по максимуму. Обов’язково додайте посилання на свій онлайн-ресурс на сторінках соцмереж та регулярно працюйте над тим, щоб: 

  1. 🗸 Заохочувати людину перейти за посиланням. Розказуйте про акції інтернет-магазину та запрошуйте відвідати його. Або напишіть цікаву статтю та для поста використати лише її початок, а продовження запропонуйте прочитати на сайті.

  2. 🗸 Підтримувати високу активність підписників. Не забувайте нагадувати їм ставити лайки та репости, коментувати ваші публікації.

  3. 🗸 Мотивувати інших ділитися інформацією з вашого сайту та соцмереж. Для цього слід працювати над створенням якісного контенту, а також зробити так, щоб поділитися посиланням на ваш сайт було легко (наприклад, додати кнопку репосту на видному місці).

Для просування у соціальних мережах також можна використовувати платні і безоплатні інструменти. Головне, не забувайте запрошувати підписників відвідати сайт.

Як розкрутити сайт в Google за допомогою контент-маркетингу

Контент-маркетинг — це стратегія, яка передбачає створення та поширення контенту для збільшення трафіку та утримання цільової аудиторії. Якщо інформація буде корисною і цікавою, люди повертатимуться до вас знову й знову.

Щоб розкрутити сайт самому, варто опанувати наступні інструменти:

  1. ChatGPT. ШІ інстумент, знає відповідь на будь-яке запитання. Можливостями штучного інтелекту зручно користуватися для планування контенту, вибору тем та генерації нескладних зображень. Проте копіювати тексти, написані чатом, не варто – ШІ ніколи не напише так само природно, як людина.

  2. Copywritely. Сервіс для перевірки унікальності текстового контенту, оцінки читабельності та SEO-аналізу. 

  3. Grammarly. Зручній онлайн-інструмент для перевірки граматики і стилістики. Важливо писати без помилок, бо якісний контент приваблює більше відвідувачів на сайт.

Щоб контент-маркетинг був ефективним, не забувайте додавати візуальні інструменти: інфографіку, слайд-відео, діаграми. Це допоможе збільшити аудиторію читачів.

Розкрутка сайту в пошукових системах методами SEO-оптимізації та веб-аналітики

Щоб підвищити відвідуваність сайту, зверніть увагу на оптимізацію ресурсу під пошукові системи. Але варто зауважити, що послуги експерта коштують недешево. SEO розкрутка сайту потребує опанування безлічі інструментів, серед яких:

  1. Ahrefs. Набір інструментів для пошукової оптимізації (SEO) та цифрового маркетингу. Дозволяє аналізувати зворотні посилання на сайт, відстежувати ключові слова, досліджувати конкурентів.

  2. Планувальник ключових слів Google. Безкоштовний інструмент, який допомагає знаходити ключові слова, аналізувати рівень конкуренції за різними запитами, об’єднувати їх у тематичні групи для зручності.

  3. Serpstat. Зазвичай використовується, щоб знайти релевантні ключові слова для вашого сайту, оцінити їхню популярність і конкуренцію. Serpstat допомагає створювати контент, цікавий для цільової аудиторії.

  4. Google Search Console. Допомагає відстежувати позиції сайту у пошуку, перевіряти його адаптивність для мобільних пристроїв, бути в курсі технічних проблем.

Для оцінки ефективності застосовуваних методів вам знадобиться лічильник відвідування сайту. Ми радимо використовувати не звичайний лічильник інтернет трафіку, а сервіс Google Analytics. Він надає детальну статистичну інформацію: вказує джерела трафіку, географічні дані та технічні характеристики на кшталт браузера чи пристрою, з якого зайшов відвідувач. За допомогою сервісу зручно аналізувати поведінку користувачів: які сторінки вони відвідують, скільки часу проводять на сайті, які дії виконують.

Підіб’ємо підсумки: як збільшити відвідуваність сайту

Регулярна та послідовна робота над онлайн-ресурсом – це головний з секретів просування. Треба завжди працювати над тим, щоб збільшити трафік на сайт. Для цього слід створювати та додавати якісний контент, комбінувати різні методи просування, використовувати професійні інструменти аналізу та аналітики, а для накрутки обирати надійні сервіси, наприклад LikesID.

Одна перемога, як і поодинока невдача – це лише черговий крок у напрямку до успіху. Розкрутка веб сайту потребує постійної уваги, тому варто час від часу проводити аудит ресурсу, робити висновки та покращувати стратегію, щоб завжди досягати поставлених цілей. 

Джерело: ngp-ua.info