Працівники Державного бюро розслідувань  затримали та повідомили про підозру у незаконному збагаченні керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяні Крупі.

За даними відомства,  3 та 4 жовтня правоохоронці в межах кримінального провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання керівниці МСЕК та її близьких родичів.

Нагадаємо, оперативники виявили в робочому кабінеті посадовиці 100 тисяч доларів США, а також низку підроблених медичних документів, списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Вдома у Тетяни Крупи та її родичів працівники ДБР знайшли майже 6 мільйонів доларів у різнійвалюті, брендові прикраси та коштовності.

 

«Вилучено документи, які підтверджують незаконну діяльність посадовці та відмивання нею грошей через різні бізнес-проєкти», – йдеться у повідомленні.

Під час слідчих дій, як зазначають у ДБР, посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно.

До того ж, правоохоронці виявили, що родині топчиновниці належать чималі статки (майно в Україні і за кордоном та рахунки на десятки мільйонів ).

«Всі ці статки вона не внесла до своєї щорічної декларацій осіби, уповноваженої на виконання функцій держави. Наразі керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК повідомлено про підозру у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України)», – інформували в ДБР.

Додали, що санкція  статті передбачає позбавлення волі до 10 років з конфіскацією усього майна. 

Тетяні Крупі невдовзі суд  обиратиме запобіжний захід. Який саме та коли – у відомстві не уточнили. Як тільки кореспондентам ХМ-ІНСАЙД стане про це відомо, одразу проінформуємо наших читачів.

Нагадаємо також, що в обласній організації політичної партії «Слуга народу», від якої Тетяна Крупа обрана депутатом Хмельницької обласної ради, заявили, що ініціюватимуть її відкликання з партії.



Джерело: xm-inside.com