Сьогодні, 8 жовтня, міський голова Олександр Супрунюк вручив почесному громадянину міста Нетішина Аліні Комащук посвідчення та нагрудний знак. Рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Нетішина» було прийнято на 51 сесії, що відбулась 27 вересня.

Про таке інформує пресслужба Нетішинської міськради.

Свій спортивний шлях золота призерка Олімпійських ігор 2024 в командній шаблі Аліна Комащук розпочала в Нетішині. На змагання їздила з дев’яти років, а її першим тренером був Валерій Штурбабін. Саме він виховав трьох олімпійських чемпіонок – Галину Пундик, Ольгу Жовнір і Аліну Комащук.

(Фото: Augusto Bizzi)

Нині Аліна Комащук – майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка ХХХІІІ Олімпійських ігор 2024 року, срібна призерка Олімпійських ігор 2016 року в командній шаблі, чемпіонка світу серед дорослих та юніорів, неодноразова призерка чемпіонатів світу, переможниця та призерка чемпіонатів Європи, переможниця Європейських ігор, нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, лауреат Премії Кабінету Міністрів України «За особливі досягнення у розбудові України».

Олександр Супрунюк подякував знаній спортсменці за професіоналізм, віданність спортивній справі.

«Наші спортсмени завжди були приводом для гордості. І зараз це відчуття особливо загострилось – коли вся країна бореться за спільну перемогу. Аліно, ми пишаємося тобою, своїми перемогами ти демонструєш, що Україна сильна і незламна нація», – наголосив мер.

Зазначимо, за особливі заслуги в житті та розвитку Нетішина мешканці міста можуть бути удостоєні звання «Почесний громадянин міста Нетішина» із видачею нагрудного знаку та посвідчення. Аліна Комащук стала 12, кому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Нетішина».

Нагадаємо, на Олімпіаді-2024 Хмельниччину представляли два спортсмени – спортивне подружжя Марина Бех-Романчук та Михайло Романчук. Також участь у літніх Олімпійських іграх взяли два випускники кам’янецького вишу –  Сергій Куліш та Максим Городинець. Випускник магістерського рівня вищої освіти факультету фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка 2015 року Сергій Куліш став срібним призером Олімпійських ігор-2024 в Парижі.

Також нещодавно олімпійські чемпіони з Хмельниччини поділилися досвідом із юними спортсменами.



Джерело: xm-inside.com