У Центрі підготовки населення до національного спротиву Хмельницької області відбулись заняття з вогневої підготовки на полігоні.

За інформацією обласної військової адміністрації, це перші заняття з вогневої підготовки в рамках третього курсу навчання у Центрі підготовки населення до національного спротиву. Провели навчання за сприяння одного з військових формувань Хмельниччини.

Така підготовка, за словами начальника ОВА Сергія Тюріна, є важливим компонентом програми.

В умовах повномасштабної війни, кожен українець повинен бути готовий захищати свою Батьківщину. Саме тому ми надаємо великого значення підготовці населення до національного спротиву, і сьогоднішні заняття на полігоні – це черговий крок у цьому напрямку. Усі охочі опановують важливі навички, які дозволять їм діяти ефективно в складних ситуаціях. Це не просто навчання – це інвестиція в нашу спільну безпеку”, – зауважив Тюрін.

Центр загалом, як інформують в адміністрації, вже підготував понад 200 випускників. Вони пройшли курс навчання роботи з БпЛА, поводження зі зброєю, тактичної медицини, орієнтування на місцевості та фізичної підготовки.

(Фото: Хмельницька ОВА)



Джерело: xm-inside.com