У місті Полонне на Шепетівщині правоохоронці оголосили підозру жінці, яка вчиняла психологічне насильство над своєю 74-річною свекрухою.

За інформацією поліції, 45-річна місцева жителька систематично ображала свою свекруху, з якою спільно проживала. Декілька разів поліцейські виїжджали до домашньої кривдниці, складали на неї адмінпротоколи та проводили профілактичні бесіди.

Полонський районний суд притягував її до адміністративної відповідальності 5 разів та виніс рішення про видачу обмежувального припису строком на 6 місяців, згідно з яким жінці заборонялось наближатися ближче 100 метрів до місця проживання потерпілої та в будь-який спосіб спілкуватися з нею”, – йдеться в інформації.

Однак порушниця знехтувала обмеженням суду і знову прийшла до свекрухи, аби познущатись над пенсіонеркою. Тож тепер на домашню кривдницю відкрили кримінальне провадження: їй інкримінують дві статті КК України:

  • стаття 126-1 – домашнє насильство,
  • стаття 390-1 (невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або не проходження програми для кривдників).

Слідчі уже направили матеріали справи до суду. Найсуворіше покарання, яке загрожує обвинуваченій, — до 2-х років позбавлення волі.

Нагадаємо, суд оштрафував мешканку Славути за домашнє насильство щодо доньки.



Джерело: xm-inside.com