Національне агентство з питань запобігання корупції розпочинає повторну перевірку декларації голови Хмельницького обласного центру МСЕК, у якої нещодавно правоохоронці виявили майже 6 мільйонів доларів у різній валюті та десятки об’єктів нерухомості в Україні і за кордоном .

Про це повідомив голова НАЗК Віктор Павлущик в інтерв’ю Главкому.

За його словами, декларація очільниці Хмельницької МСЕК була відібрана як така, що мала найвищий показник рейтингу ризику на дату відбору і НАЗК здійснювало повну її перевірку.

Але та готівка, що була виявлена в неї під час обшуку правоохоронцями, а також дані про активи за кордоном – це, по суті, нововиявлені обставини. Ми ж не могли перевіряти її готівку поза межами інформації, яка була надана в декларації. НАЗК не могло прийти і подивитися, що лежить в її тумбочці”, – сказав Павлущик.

Чоловік голови Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи “позує” на фоні купи доларів (фото ДБР)

Він додав, що підстави для проведення повторної повної перевірки дала отримана під час розслідування інформація, як нововиявлена обставина. Нагадаємо, керівницю Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяну Крупу ДБР підозрює у незаконному збагаченні. Суд узяв її під варту із альтернативою внесення 500 мільйонів доларів застави. Наразі посадовиця перебуває в столичному СІЗО, її обов’язки тимчасово покладено на лікаря-хірурга МСЕК.



Джерело: xm-inside.com