Неповнолітнього студента Хмельницького профтехучилища, якого побили в гуртожитку, знову перевели в реанімацію, там його прооперували. У 15-річного хлопця погіршився стан здоров’я. Його 17-річному кривднику правоохоронці оголосили підозру в нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження.

Нагадаємо, подія сталася 2 жовтня близько 23 години в гуртожитку Хмельницького ВПУ №11. Між 17-річний третьокурсником та 15-річним першокурсником виник конфлікт, як згодом з’ясувалось — через нібито грошовий борг. Під час інциденту старший хлопець Богдан побив молодшого Дениса так, що його одразу ж ушпиталили. А сьогодні стало відомо, що стан потерпілого погіршився.

“У нього був розрив селезінки, ми вели його консервативно. Він у нас жодного разу не вставав, упродовж тижня перебував на строгому ліжковому режимі спочатку в реанімації, потім в хірургії. Селезінка могла або зростися, або тріснути повністю. Сталося друге, тому стан дитини раптово погіршився. У черевній порожнині було багато крові. Пацієнт потребував ургентного оперативного втручання”, — пояснила Суспільному медична директорка Хмельницької міської дитячої лікарні Катерина Дем’яник.

За її словами, операція пройшла успішно, дитина — у важкому стані, що відповідає післяопераційному періоду.

Скриншот з відео побиття, що поширили в соцмережах

Матір 15-річного Дениса постійно навідує його. Вона, каже, збентежена лише тим, щоби син одужав найшвидше, щоб діти, які в гуртожитку, були в безпеці, щоб більше ніхто від нього [Богдана] не постраждав”, і “щоби було максимально справедливо проведене розслідування, максимально його покарали за те, що він зробив”.

Сьогодні у поліції Хмельницької області повідомили, що слідчі оголосили 17-річному юнакові підозру в умисному тяжкому тілесному ушкодженні (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України.

Всіх учасників та свідків конфлікту встановили та допитали. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу”, – зазначили в поліції.

Санкція статті передбачає ув’язнення на строк від 5 до 8 років, а підозрюваний досяг віку, з якого за законодавством настає кримінальна відповідальність за вчинення такого злочину.

У навчальному закладі зауважили, що 17-річний Богдан є сиротою, із прийомної родини. Третьокурсник в училищі не відзначався гарною поведінкою. Зі слів його класної керівниці Богдани Ольхової, хлопець курив і навіть “почав вживати алкогольні напої, і почав мати пропуски без поважних причин”, також “він міг там старшувати над молодшими”.

Тож чи залишати студента, який побив першокурсника, в навчальному закладі, вирішувала комісія із десятка спеціалістів різних управлінь і служб за зачиненими дверима. Рішення озвучив директор Хмельницького ВПУ № 11 Василь Селізар.

Учень буде далі продовжувати навчання на індивідуальній формі. Він буде жити з батьками, але вони будуть привозити його на виробниче навчання, яке буде проводитися в навчальному закладі. Ми йдемо на те, щоб цьому учневі дати можливість здобути професію, щоб він був соціалізований”, – сказав керівник профтехучилища.

Крім того, за рекомендацією комісії, прийомні батьки 17-річного підлітка та він сам начебто погодились корекційну програму.



Джерело: xm-inside.com