Указами Президента України за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України, вірність військовій присязі відзначено ще п’ятьох захисників із Хмельниччини — посмертно. Високі нагороди отримали родини полеглих військових.

Вручали відзнаки заступниця голови Хмельницької РВА Заряна Попадіна разом з очільниками Теофіпольської, Заслучненської та Антонінської громад, звідки родом захисники, й представниками районного ТЦК та СП.

За особисту мужність й самовіддане виконання військового обов’язку орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено трьох героїв із Теофіпольщини:

  • солдата Богдана Окаєвича, родом зі села Новоставці. 30 серпня 2022 року був призваний до війська. Служив у десантно-штурмових військах, був командиром аеромобільного відділення. Загинув у 28-річному віці 28 вересня 2023 року в місті Білогорівка на Луганщині під час виконання бойового завдання;
  • матроса Ярослава Довжука, який народився 21 вересня 1992 року в селі Вовківці. У березні 2023-го був мобілізований до Збройних сил України. Загинув у вересні того ж року поблизу населеного пункту Петропавлівка Донецької області, внаслідок масованого ракетного артилерійського обстрілу під час виконання бойового завдання;
  • солдата Сергія Шевчука, родом із села Великий Лазучин. Відслуживши строкову службу у Бердичеві, залишився у ЗСУ за контрактом. Після звільнення працював на Хмельниччині та за кордоном. Виховував двох дітей від першого шлюбу дружини, чекав на народження третього малюка. Загинув і віці 33 років, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Новоселівське Луганської області, 27 липня 2023 року.

Також за особливі заслуги у захисті країни і вірність військовій присязі орденом “За мужність” ІІІ ступеня нагороджено військовослужбовців із:

  • Заслучненської тергромади — Олександра Баляса, який загинув 30 січня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу Часового Яру Бахмутського району у віці 28 років;
  • Антонінської тергромади — Олександра Данилюка, загинув 23 грудня 2023 року, виконуючи бойове завдання неподалік населеного пункту Новокалинове на Донеччині. Йому назавжди 38…

На жаль, ціна нашої свободи омита кров’ю наших воїнів та гіркими сльозами їхніх батьків, дружин та дітей. Кожен з них до останнього подиху боровся за наше майбутнє у вільній та сильній країні. Тепер вони поповнили стрій небесного війська, ставши прикладом справжньої мужності та відданості. Наш обов’язок – пам’ятати про неоціненні подвиги захисників та стати гідною підтримкою для їх родин”, – наголосили в районній адміністрації.

Нагадаємо, днями  посмертними орденами “За мужність” відзначено ще 7 героїів із Хмельниччини. 

(Фото: Хмельницька РВА)



Джерело: xm-inside.com