22-річного жителя Івано-Франківщини суд визнав винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого. За це він потрапив за ґрати.

Про вирок для водія вантажівки, який вчинив ДТП, в результаті якого загинула 5-річна дівчинка, повідомили у прокуратурі Хмельниччини.

Нагадаємо, аварія сталася 24 січня цього року близько опівдня на трасі в селі Міцівці Кам’янець-Подільського району.

Слідство встановило, що 22-річний житель Івано-Франківської області на вантажівці Mercedes-Benz допустив зіткнення із автомобілем Volkswagen Golf під керуванням 37-річного жителя села Стріхівці Солобковецької тергромади.

У результаті ДТП 5-річна дочка водія Volkswagen Golf загинула на місці події. Його 37-річна дружина отримала тілесні ушкодження і була госпіталізована до Дунаєвецької багатопрофільної лікарні.

У квітні слідчі завершили розслідування за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України і скерували до суду обвинувальний акт . Санкція статті передбачала до 8 років ув’язнення.

“За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винним 22-річного жителя Івано-Франківщини у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України). Його засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на рік”, – сповістили про вирок у прокуратурі.



Джерело: xm-inside.com