Працівники транспортного цеху Хмельницької АЕС спільно з відділом поліції у м. Нетішин провели соціальну акцію: нагадали жителям міста правила дорожнього руху та роздали світловідбиваючі браслети.

Захід, який вже втретє був організований хмельницькими атомниками, включав у себе роз’яснювальну роботу серед населення про важливість використання світловідбиваючих елементів, нагадування правил безпеки дорожнього руху для пішоходів та їзди на велосипеді. Містяни також безкоштовно отримали флікери.

Чимало людей задумуються над тим, як убезпечити себе та своїх дітей від дорожніх автопригод у темну пору доби. Як варіант, можна використати світловідбиваючі елементи на одязі, сумках, велосипедах, самокатах тощо. Це дасть змогу водіям побачити пішоходів на відносно далекій відстані.

Багато юних нетішинців вже знали, що таке флікери і як їх використовувати. Сподіваємось, що учасники акції прислухаються до порад та розуміють користь світловідбиваючих елементів.

Довідково: При їзді з ближнім світлом відстань видимості пішохода складає 25-30 метрів, а якщо на одягу людини є світловідбиваючий елемент, вона збільшується до 130–140 метрів. А водій, що їде в машині з увімкненим дальнім світлом, може побачити флікер з відстані 400 метрів.

Джерело: ngp-ua.info