До складу ворожого осередку входила депутатка місцевої ради з Кам’янеччини та двоє її дітей: 42-річний син і донька, якій виповнилося 37 років. Вони «зливали» фсб рф дані про українських військових: намагалися виявити пункти базування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО, місця найбільшого зосередження особового складу, техніки та складів з озброєнням ЗСУ. Усім трьом інкримінують держзраду. За цей злочин їм загрожує довічне ув’язнення.

Деталі справи розповіли у прокуратурі Хмельниччини.

За даними слідства, в поле зору російської спецслужби депутатка потрапила у лютому цього року через свою прокремлівську активність в «Однокласниках».Там її завербував представник фсб рф. Їй запропонували за грошову винагороду збирати дані про місця дислокації військовослужбовців Збройних сил України.

Після вербування жінка залучила до злочинної діяльності своїх сина і доньку.

“Обвинувачені виїжджали на блокпости та передали ворогу інформацію про присутність там військових і поліцейських. Пізніше вони виконали ще одне завдання російської спецслужби. Повідомили про місцеперебування, склад та озброєння мобільних вогневих груп протиповітряної оборони ЗСУ на території району, а також зробили позначки на Google Maps”, – розповідають правоохоронці.

Також родина виконала низку доручень куратора з фбс рф: зібрали відомості про під’їзні дороги до військової частини, периметр території, місцезнаходження контрольно-пропускних пунктів, системи спостереження, розміщення постів, а також розташування місць для паркування особистого транспорту військовослужбовців.

За свою «роботу» отримали фінансову винагороду.

Усіх трьох агентів фсб було затримано «на гарячому», коли вони шпигували за вогневими групами протиповітряної оборони, у червні цього року.

Наразі прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно сім’ї з Кам’янеччини за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Усі обвинувачені перебувають під вартою.



Джерело: xm-inside.com