Спеціальна комісія розглянула заяви від студентів та ухвалила рішення: розподілили чверть мільйона гривень між 19 хмельничанами, які навчаються у вишах України.

За інформацією Департаменту освіти та науки Хмельницької міськради, 14 жовтня відбулося засідання комісії з визначення студентів пільгових категорій для надання їм матеріальної допомоги для навчання у закладах вищої/фахової передвищої освіти України усіх форм власності.

Кошти з бюджету для навчання надаються студентам пільгових категорій, мешканцям Хмельницької територіальної громади, до досягнення ними 23 років із числа:

  • дітей, батьки яких брали участь та загинули у зоні проведення антитерористичної операції/Операції об’єднаних сил;
  • дітей, батьки яких брали участь і загинули під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України в період військової агресії російської федерації проти України;
  • дітей-сиріт;
  • дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • осіб з інвалідністю;
  • осіб з багатодітних сімей;
  • осіб з малозабезпечених сімей.

“Члени комісії уважно вивчили отримані заяви та додані документи, проаналізували запропоновані кандидатури й прийняли рішення про надання диференційованої матеріальної допомоги на суму 255 тисяч гривень. Її отримають дев’ятнадцять студентів”, – повідомляють у підрозділі.

Матеріальну допомогу отримають студенти пільгових категорій, які навчаються в Хмельницькому університеті управління та права імені Леоніда Юзькова, Хмельницькому національному університеті, Університеті економіки і підприємництва, Хмельницькому інституті соціальних технологій ВМУРоЛ «Україна», Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті, Вінницькому національному медичному університеті ім. М.І. Пирогова, Київському університеті культури, Хмельницькому фаховому економіко-технологічному коледжі Університету економіки і підприємництва, Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі Національного університету “Львівська політехніка” та інших.



Джерело: xm-inside.com