Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Оксана Вжешневська розпочала серію робочих зустрічей щодо протидії насильству та булінгу в закладах профтехосвіти. Для початку побувала в ВПУ в Хмельницькому, де днями відбулось жорстоке побиття 15-річного хлопця.

За інформацією ОВА, посадовиця зустрілась із керівництвом та трудовим колективом Державного навчального закладу “ВПУ №11 Хмельницького”, в рамках серії зустрічей щодо протидії насильству та булінгу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Участь в роботі взяли представники ювенальної поліції ГУ НП у Хмельницькій області, та Департаменту освіти і науки ОВА.

Як зауважила перша заступниця начальника облвійськадміністрації, зустрічі у подібному форматі знову стали актуальними на тлі нещодавнього інциденту, який стався в освітньому закладі, та будуть продовжуватися по всій області, задля викорінення будь-яких насильницьких проявів в освітньому середовищі.

Нагадаємо, що днями в ДНЗ “ВПУ №11 міста Хмельницький”, вихованець училища серйозно постраждав від рук іншого учня та перебуває на інтенсивному лікуванні.

“Сьогодні ми зібралися, щоб кожен зрозумів свою зону відповідальності у питанні протидії булінгу. У нашому суспільстві неприпустиме насильство, адже ми і так живемо у складні часи і тому наша робота максимально спрямована на те, щоб попередити і здолати явище насилля в усіх ланках освітньої сфери”, – наголосила Оксана Вжешневська.

В ході розмови, про відповідальність перед законом у подібних ситуаціях розповіли представники ювенальної превенції Національної поліції області. За словами правоохоронців, головний чинник недопущення таких випадків, насамперед, полягає в інтенсивній роботі між правоохоронними органами і закладами освіти, де є потенційні ризики скоєння неправомірних дій. Для цього існує низка алгоритмів і інструментів взаємодії, що дозволяє убезпечити вихованців навчальних закладів від насильницьких намірів.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, Омбудсман відреагував на побиття студента у Хмельницькому, який отримав тяжкі травми.



Джерело: xm-inside.com