На Хмельниччині функціонують рекрутингові центри, які допомагають українцям приєднатися до Збройних сил та інших військових підрозділів.

Як повідомив Олексій Бежевець, представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу, лише за останній тиждень у Хмельницькій області звернулося 135 осіб, до 25% з яких — жінки. З тих, хто продовжує процес оформлення — 30%, інформує Суспільне.

“Найбільший попит серед тих, хто звертається, мають вакансії операторів БПЛА, зв’язківців, артилеристів, водіїв та спеціалістів з кібербезпеки. Ці посади залишаються найбільш затребуваними”, — розповів Бежевець.

З його слів, кожен десятий на Хмельниччині бажає служити саме в межах свого регіону, не виїжджаючи за його межі. Рекрутингові центри намагаються задовольнити ці запити та пропонують вакансії у військових частинах, розташованих на території області.

Людмила Горда, адміністраторка Шепетівського Центру надання адміністративних послуг розповіла про інтерес місцевих мешканців до служби. Цей центр, каже, вже приймає звернення від місцевих військових, які бажають вступити на службу.

За словами Олега Стебницького, завідувача сектору рекрутингового центру в Кам’янці-Подільському, за перші кілька днів роботи до них звернулося п’ять осіб, з яких троє вже направлені до військових частин для оформлення документів.

“Центр активно працює над підбором посад відповідно до бажань та навичок кандидатів. Люди мають можливість обирати місце служби та навіть проходити службу у різних регіонах країни. Наприклад, якщо людина хоче служити в певному регіоні, їй допомагають підібрати військову частину в тому місці. Крім того, кандидати можуть обрати різні напрями: від механіків і водіїв до снайперів і саперів”, — розповів Стебницький.

З його слів, люди мають можливість на будь-якому етапі відмовитися від служби, якщо змінюють своє рішення. “Центр не тільки пропонує посади, а й допомагає з моніторингом вакансій та супроводом на всіх етапах оформлення”.

Джерело: ngp-ua.info