Наказом Генерального прокурора Олексія Олійника звільнено з адміністративної посади керівника Хмельницької обласної прокуратури за власним бажанням.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Проведення службового розслідування щодо факту отримання груп інвалідності прокурорами Хмельницької обласної прокуратури триває. Службове розслідування охоплює перевірку не лише інформації, яка стосується вищезгаданої обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури.

Нагадаємо, що головний редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов оприлюднив розслідування, в якому зазначив, що майже всі прокурори Хмельницької області виявились… інвалідами 2-ї групи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність.

У зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури Генеральний прокурор підписав наказ про проведення службового розслідування.

Очільник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник зазначив, що опублікована журналістом Юрієм Бутусовим інформація не в повній мірі відповідає дійсності.

За його словами, він у 2005 році отримав травму на робочому місці, вивчаючи матеріали кримінального провадження. Групу отримав у 2017 році ще задовго до призначення на посаду. Хвороба не перешкоджає виконанню службових обов’язків.

Джерело: ngp-ua.info