Двох захисників Із Ярмолинецької громади на Хмельниччині відзначено посмертно державними нагородами – солдата Дениса Новаковського та майора Михайла Чайковського.

Про це повідомила у Фейсбуці Ярмолинецька селищна рада.

Відповідно до указів Президента України, за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, а також за вірність військовій присязі нагороджено (посмертно) солдата Дениса Новаковського – медаллю «Захиснику Вітчизни».

Із вересня 2023 року він проходив військову службу за мобілізацією. Загинув 13 жовтня того ж року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області під час виконання бойового завдання.

Також посмертно нагороджено майора Михайла Чайковського — орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня. У 2017 він закінчив Академію Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного і проходив військову службу за контрактом. Загинув 12 грудня 2023 року поблизу населеного пункту Уманське Донецької області.

Відзнаки полеглих захисників отримали їхні рідні. Вручили нагороди представники влади і районного ТЦК та СП.

Нагадаємо, шестеро полеглих бійців із трьох громад Хмельниччини посмертно відзначені орденами “За мужність” та “Гілкою лавру”.

(Фото з Фейсбуку Ярмолинецької ТГ)



Джерело: xm-inside.com