У Лонковецькому психоневрологічному інтернаті на Хмельниччині оновили матеріально-технічну базу. Лише на осучаснений харчоблок з обласного бюджету витратили майже 9 мільйонів гривень.

Сьогодні з робочою поїздкою заклад відвідала голова обласної ради Віолета Лабазюк, повідомляють у пресслужбі облради.

Зазначається, що під приміщення оновленого харчоблоку реконструювали частину житлового корпусу. Провели ремонт та закупили необхідне обладнання для функціонування й задоволення потреб підопічних.

На ці роботи з обласного бюджету у 2022 та 2023 роках було спрямовано майже 9 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.

За словами директорки будинку-інтернату Євгенії Василенко, новий харчоблок спланований так, що забезпечує належне утримання продуктів та запобігання будь-якого забруднення з дотриманням гігієнічних вимог. У гарячому цеху встановлено нове сучасне електрообладнання (варочні котли, плити, шафи для випічки, тістоміс, овочерізка).

Нові морозильні та холодильні шафи дають можливість працівникам дотримуватися температурних режимів та товарного сусідства для сирих і готових продуктів. Для забезпечення гарячою водою встановлено шість бойлерів. Приміщення їдальні просторе, світле, з новими столами та стільцями.

Окрім того, з обласного бюджету більше 800 тисяч гривень було спрямовано на капітальний ремонт дерев’яних сходових маршів на другий поверх та горище у спальному корпусі інтернату.

Також за 1,3 мільйона гривень бюджетних коштів капітально відремонтовано огорожу закладу.

Пріоритетним залишається створення гідних умов перебування підопічних у комунальних закладах соціального спрямування. Зокрема, мають бути й належні умови праці для працівників установ, де перебувають соціально незахищені люди та люди з інвалідністю. Всупереч непростим умовам сьогодення ми не забуваємо цю категорію осіб, яким постійно необхідна увага і турбота”, – зазначила Віолета Лабазюк під час візиту.

Вона відзначила грамотами обласної ради працівників будівельної організації, які виконували тут роботи.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, у Лонковецькому психоневрологічному інтернаті найдорожчі тарифи на платні соціальні послуги з-поміж 26 комунальних закладів геріатричного спрямування. 



Джерело: xm-inside.com