Двоє фігурантів за чималу грошову винагороду виготовляли замовникам документи про встановлення 2-ї групи інвалідності. Це давало можливість чоловікам виїхати за межі країни.

За інформацією поліції Хмельниччини, правоохоронці викрили двох хмельничан, які налагодили схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

“Підозрювані виготовляли на клієнта документи про встановлення 2-ї групи інвалідності, що давало можливість вільного перетину кордону. Такі послуги вони оцінили у 3 000 доларів США”, – повідомили у поліції.

Обом фігурантам слідчі оголосили підозри за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років. Розслідування триває.

Нагадаємо, раніше у Хмельницькому викрили 47-річного чоловіка, який займався незаконним переправленням осіб через державний кордон. Також підозру отримав адвокат, який організовував незаконне переправлення осіб через держкордон України. А хмельничанин запропонував знайомому уникнути мобілізації та перетнути кордон із Словаччиною поза межами пунктів пропуску.



Джерело: xm-inside.com