У червні на Хмельниччині зросла кількість замовлень на дрова, однак попит все ж залишається невисоким, а ціни — майже на рівні торішніх.

Про це повідомили в Подільському лісовому офісі.

Традиційно ажіотаж маємо восени, проте у 2024 році лісівники радять не відкладати покупку деревини аж до похолодань. Ситуація у енергосистемі країни нестабільна, тому до опалювального сезону треба бути як слід готовими”, – йдеться в повідомленні.

Щодо цін, то, як запевняють у Подільському лісовому офісі, порівняно із минулим роком вартість деревини дров’яної майже не змінилася. Середня ціна у Хмельницькій області становить 1073 гривень за кубометр, у сусідній Буковині – 1039 гривень, а на Тернопільщині – 1239 гривень за “куб”.

Лісівники наголошують: купувати дрова слід лише офіційно. Їх можна придбати в інтернет-магазині “ДроваЄ”, а також також безпосередньо у найближчому лісництві.

По-перше, це значно дешевше. По-друге, так ви вбережете себе від покупки поганої деревини, яка зовсім не годиться для обігріву будинку. Не сприяйте поширенню нелегальної деревини – звертайте увагу на наявність бирок.

Заготівля дров з літа має багато переваг – доступна доставка, великий асортимент, а також краща тепловіддача”, – зауважують в установі.

І нагадують, що одна людина за рік може замовити не більше 15 кубічних метрів дров.



Джерело: xm-inside.com