Начальник Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області Руслан Герасимчук відзначив 12-річну школярку, яка допомогла розшукати зниклу дитину. Хлопчик разом із мамою приїхав на гостину з Волині, вийшов із дому та заблукав.

Нагадаємо, подія сталася минулого місяця у селищі Стара Синява. До поліції звернулась схвильована матір 8-річного хлопчика, який вийшов з дому і зник у невідомому напрямку. Дитину допомогла знайти учениця місцевого ліцею 12-річна Саміра Шуляк. Вона привела заплаканого хлопчика прямо до відділку поліції.

Спочатку рідні шукали хлопчика самостійно, потім звернулись до правоохоронців. Під час пошуків поліцейський офіцер громади Михайло Литвинюк показав фото хлопчика Самірі та попросив одразу повідомити, якщо десь його побачить. Згодом школярка справді натрапила на заплаканого хлопчика поблизу дитячого майданчика. Вона заспокоїла малого і вмовила піти з нею прямо до відділку поліції, де на нього чекала схвильована матір”, – розповіли деталі історії в поліції.

Очільник поліцейського відомства зустрівся зі Самірою, вручив їй подяку та закликав у майбутньому поповнити лави правоохоронців.

Нагадаємо, двоє поліціянтів отримали від надзвичайників Хмельниччини нагороду «Герой-рятівник» за врятованого водія із палаючої автівки.



Джерело: xm-inside.com