У мережі Інстаграм 19-річний зловмисник створив фейкову сторінку і від імені привабливої дівчини певний час виманював кошти зі свого 22-річного односельця. Слідчі вже оголосили йому підозру. Тепер за шахрайські дії, вчинені у великих розмірах, фігурантові може загрожувати до 8 років ув’язнення.

Деталі справи розповіли у поліції Хмельниччини.

До Кам’янець-Подільського РУП звернувся 22-річний житель одного із сіл та повідомив, що його ошукали на суму близько пів мільйона гривень.

“Правоохоронці встановили, що шахрайську схему розробив 19-річний односелець потерпілого. У мережі Інстаграм він створив фейковий акаунт від імені дівчини і написав з нього знайомому. З часом почав виманювати гроші: на дороговартісне лікування, потім — на інші потреби”, – розповіли у пооліції.

Коли ж сума сягнула пів мільйона, потерпілий вирішив перевірити, куди він скидав гроші. І за номером картки ховалась зовсім не та дівчина з Інстаграму.

Наразі слідчі вже оголосили зловмиснику підозру за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від 3 до 8 років ув’язнення. Остаточну міру покарання визначить суд.

Нагадаємо, нещодавно за онлайн-знайомство із “неповнолітньою” кам’янчанин заплатив 55 тис грн.



Джерело: xm-inside.com