На Хмельниччині 242 родини з числа ВПО, які проживають на  Білогірщині, отримали грошові сертифікати для придбання продуктів харчування в одній із українських торгівельних мереж на загальну суму 242 тисячі гривень

Допомогу для ВПО нашої області вже другий рік поспіль надає партнер обласної ради зі штату Юта (США) – релігійна організація “Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні”, інформують в обласній раді.

“Сполучені Штати Америки потужно забезпечують усім необхідним українські військові формування. Водночас, вони  продовжують виконувати й гуманітарну місію. Обласна рада налагодила  партнерство з американським штатом Юта. Одна з релігійних громад – Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні, яка широко представлена в цьому штаті, фактично взяла під опіку переселенців нашої області. Протягом вже двох з половиною років Хмельниччина отримує від них гуманітарну допомогу, в тому числі грошові сертифікати” – зазначила голова облради Віолета Лабазюк.

Голова обласної ради  розповіла переселенцям Білогірщини про значну підтримку, яку надали прихожани цієї релігійної організації обласним комунальним закладам охорони здоров’я у вигляді медичного обладнання та розхідних матеріалів. Для сімей ВПО це важливо, адже вони за потреби також можуть звернутися за допомогою до цих закладів.

“При Хмельницькій обласній раді з перших днів широкомасштабної війни діє гуманітарний штаб щодо підтримки ВПО”, –  інформувала присутніх Віолета Олександрівна. – У перший рік війни чимало країн Європейського Союзу відправляли гуманітарну допомогу, яка надходила до штабу. На сьогодні гуманітарний штаб функціонує фактично тільки завдяки співпраці з американцями та допомозі небайдужих хмельничан”.

Також голова обласної ради зазначила, що з перших днів повномасштабної війни через Хмельницьку область транзитом проїхало майже 400 тисяч переселенців; понад 80 тисяч ВПО проживають у територіальних громадах області до сьогодні. Поряд із державною підтримкою, депутати обласної ради проголосували за обласну програму, відповідно до якої значна частина фінансового ресурсу спрямовується на підтримку ВПО нашої області.

Джерело: ngp-ua.info