Заступник начальника Хмельницької ОВА Володимир Білик провів чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність».

Про аналіз діяльності робочої групи та стан проведення публічних закупівель замовниками області у І півріччі 2024 року доповіла директорка Департаменту економічного розвитку ОВА Олена Бохонська, повідомили в ОВА.

За її словами, в рамках діяльності робочої групи протягом І півріччя опрацьовано близько 350 закупівель та виявлено ознаки порушень законодавства у 38 випадках на суму 113 млн гривень. В результаті, розірвано 2 договори на загальну суму 10,2 млн. гривень та усунуто порушення під час проведення 9 закупівель на загальну суму 11,0 млн гривень.

Поряд з цим, протягом першого півріччя 2024 року через систему електронних публічних закупівель замовниками області здійснено 86 тис. закупівель вартістю 8,5 млрд гривень. Підтверджена економія коштів під час проведення конкурентних закупівель становить 340 млн грн, що на 158 млн грн або на 87,0% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Участь у конкурентних процедурах закупівель взяли майже 2900 суб’єктів підприємницької діяльності, що на 12 % більше ніж за аналогічний період попереднього року.

Також в ході засідання присутні заслухали інформацію про підсумки щодо результатів моніторингу проведених закупівель Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області за І півріччя 2024 року та результати представницької діяльності органів прокуратури області у 2024 році.

Підсумовуючи сказане, заступник начальника ОВА вкотре звернув увагу на необхідності раціонального та ефективного використання коштів, а також уникнення не критично важливих витрат. “Цей процес є безперервним. Нам постійно потрібно працювати над тим, щоб бюджетні кошти були спрямовані в правильне русло. Особливо зараз, перед підготовкою до зими, коли громади здійснюють ті чи інші закупівлі в цьому секторі. Тому працюємо так, щоб не було ніяких зловживань і, тим більше, договорів, які можуть бути невиконані”, – наголосив Володимир Білик.

Джерело: ngp-ua.info