Сьогодні, 24 липня, відбулась сесія Хмельницької обласної ради. Головувала очільниця ради Віолета Лабазюк. У засіданні взяли участь 53 депутати.

Як інформують у пресслужбі обласної ради, загалом депутати розглянули 18 питань та ухвалили 15 рішень.

Зокрема, підтримали новий запит депутата Сергія Слюсарчука щодо виділення 8 мільйонів гривень з обласного бюджету на капітальний ремонт дахів навчальних корпусів та майстерні в державному закладі профтехосвіти «Старокостянтинівський аграрно-промисловий ліцей». Приміщення ліцею постраждали внаслідок ворожого обстрілу.

Внесено зміни до видів економічної діяльності двох підприємств – КНП «Хмельницький обласний протипухлинний центр» та КЗ «Центр організаційно-господарського забезпечення закладів освіти», внаслідок чого розширено предмет діяльності кожного з них.

Ще одним рішенням надано згоду на безоплатну передачу із державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області двох закладів освіти: Кам’янець-Подільський фаховий коледж індустрії, бізнесу та інформаційних технологій і Кам’янець-Подільський фаховий коледж будівництва, архітектури та дизайну.

Депутати підтримали рішення про безоплатну передачу генератора 10kW-GDG 12000 EC, який перебуває на балансі комунального закладу «Центр організаційно-господарського забезпечення закладів освіти» у комунальну власність Хмельницької міської громади з рекомендацією у подальшому не відчужувати зазначене майно.

У зв’язку зі зверненням Управління СБУ в області та листом КНП «Хмельницький обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» депутати схвалили рішення про списання з балансу та безоплатну передачу у державну власність в особі УСБУ рентгенівського діагностичного комплексу «Медікс».

Підтримали й рішення щодо звільнення від плати за утримання учнів у пансіонах ліцеїв, які фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, окремих пільгових категорій дітей.

Також проголосували за клопотання перед Верховною Радою про присудження щорічної премії двом педагогам – Юрію Гаркавенку (Хмельницький) та Наталії Лозінській (Кам’янець-Подільський) – за багаторічну сумлінну та плідну працю в галузі освіти, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління.

Депутати встановили й чіткі вимоги до документів, необхідних для отримання матеріальної допомоги, що в свою чергу дасть можливість визначити обґрунтований її розмір у кожному окремо взятому випадку.

Ухвалили рішення про введення депутата обласної ради Іллі Логіна, який нещодавно отримав мандат, до складу постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства та земельних відносин. Також оголошено новий склад депутатської фракції «За конкретні справи», до якої увійшов згаданий депутат.

Не підтримали два звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів – щодо неприпустимості підвищення акцизів на пальне та щодо вирішення питань захисту енергетичної інфраструктури.



Джерело: xm-inside.com