У Хмельницькому охочих запрошують долучитись до екоакції — прибирання берегів річки Південний Буг від сміття. Захід матиме і цікавинку — толоку поєднають із спортивними навантаженнями.

Управління молоді та спорту Хмельницької міськради анонсувало екологічно-спортивний проєкт – плогінг «Чистий Буг».

“Плогінг – це прибирання навколишнього середовища у поєднанні зі спортивними рухами, що полягає в бігу в неквапливому темпі зі збиранням сміття вздовж свого маршруту”, – пояснили організатори.

(Фото ілюстративне, Ukraїner)

Отож, вже цієї п’ятниці, 2 серпня, охочих долучитись до спортивного прибирання чекатимуть о 12:00 біля кавʼярні “White rabbit” (парк ім. М. Чекмана, біля набережної, вулиця Городня, 2).

Захід розпочнеться з руханки, а маршрут пролягатиме вздовж річки Південний Буг.

Організатори просять подбати про зручний спортивний одяг та взуття.

Для участі у проєкті – реєструйтеся за посиланням.

Довідково

Плогінг — поєднання екологічного та фітнес рухів, що полягає в бігу в неквапливому темпі зі збиранням сміття вздовж свого маршруту.

Рух стартував у Швеції 2016 року і швидко набув популярності серед прихильників здорового способу життя та піклування про чистоту довкілля.

Основними завданнями плогінгу є:

  • регулярне прибирання засмічених територій;
  • підтримання оптимальної ваги, зміцнення кісток і м’язів, зняття стресу і зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань;
  • хороший спосіб проведення часу з дитиною, спільне дозвілля, приклад наступному поколінню.

Згідно з даними шведського фітнес-додатку “Lifesum”, плогінг набагато більш енерговитратний, ніж простий біг підтюпцем. Адже збирання сміття охоплює присідання і нахили, а також вимагає фізичної сили, щоб тримати сміттєвий пакет. Тому за 30 хвилин плогінгу людина спалює в середньому 288 калорій, а за пів години звичайного бігу підтюпцем — всього 235 калорій.



Джерело: xm-inside.com