Старший викладач кафедри фізичного виховання та спорту Національної академії Державної прикордонної служби, підполковник Віктор Шинкарук взяв участь у міжнародних змаганнях для поранених військових Invictus Germany 2024, які пройшли вихідними у німецькому Дюссельдорфі. Звідти привіз “срібло” та “бронзу”.

Про це повідомили у закладі.

Змагання Invictus Germany 2024 — це трьохденний спортивний захід, на який відібрали 18 учасників національних збірних Invictus Games Ukraine (“Ігри Нескорених Україна”) попередніх років.

Спортсмени вправлялись у настільному тенісі, веслуванні на тренажерах, велоспорті на тренажерах та волейболі сидячи.

Учасники української збірної показали високі результати та здобули чимало нагород.

“Віктор Шинкарук виборов «бронзу» у змаганнях з веслування на тренажері та «срібло» у велоспорті на тренажерах. Проте, найголовніше в “Іграх Нескорених” не нагороди, а наполегливість та сміливість попри все йти до своїх цілей та досягати їх. А також це можливість черговий раз нагадати світові про важливість допомоги Україні, отримати світову підтримку”, – наголосили в навчальному закладі.

Додамо, що “Ігри Нескорених” — це найбільший в світі міжнародний захід для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, травми або захворювання, виконуючи свої службові обов’язки.

Нагадаємо, цьогоріч четверо військових з Хмельниччини увійшли до національної збірної на “Іграх нескорених”, які відбудуться взимку. А торік дев’ятеро військових із Хмельницького змагались за право участі в “Іграх Нескорених”. Олександр Маковей після 14 операцій переміг у відборі Invictus Games, а згодом приніс перше “золото” для України в змаганнях.



Джерело: xm-inside.com