У пам’ять про загиблих захисників і захисниць сьомий рік поспіль влаштовують всеукраїнський патріотичний забіг “Шаную воїнів, біжу за героїв України”. Відбудеться він і цього року, 31 серпня. Мешканців Хмельниччини закликають традиційно приєднатися до заходу.

Про це на брифінгу повідомила начальниця управління молоді, фізичної культури і спорту Хмельницької ОВА Наталії Томусяк.

Забіг “Шаную воїнів, біжу за героїв України” – це щорічна патріотична традиція, яка покликана вшанувати пам’ять загиблих героїв російсько-української війни та віддати шану членам родин загиблих героїв”, – сказала Томусяк.

Уперше, за її словами, забіг відбувся у 2018 році, засновником акції є Олег Дурмасенко, батько полеглого на війні кіборга Олексія Дурмасенка. Відтоді щороку тисячі українців доєднуються до забігу, демонструючи вияв подяки військовослужбовцям та їхнім сім’ям за внесок у збереження територіальної цілісності країни. Подія збирає майданівців, учасників бойових дій на сході України, їхніх родичів, побратимів, друзів та просто небайдужих українців.

Мешканці Хмельниччини також є активними учасниками. Кожен може пробігти обрану ним дистанцію (2 км, 5 км або 10 км) із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за Україну у період з 2014 по 2024 роки, та поділитися життєписом героя з тегами #БіжуЗаГероя_2024 та #забіг2024 у соціальних мережах.

Наразі, за словами Томусяк, в області вже зареєструвалась 71 особа. Реєстрація триває за посиланням.



Джерело: xm-inside.com