Начальницею Головного управління Державної податкової служби у Хмельницькій області призначено Ольгу Височину.

Про це свідчить інформація в розділі “Керівництво” офіційного сайту установи.

Згідно з останньою декларацією посадовиці, поданою у березні 2024 року за попередній рік, до призначення на Хмельниччину Ольга Височина очолювала Головне управління ДПС у Луганській області. Має ІІІ ранг державного службовця.

Ольга Височина, фото: ГУ ДПС у Луганській області

У власності її сім’ї вказано дві квартири та гараж у Сєвєродонецьку на Луганщині, родина орендує квартиру в Києві та домоволодіння у селищі в Чернівецькій області. Мають у власності автомобіль MAZDA CX-5 та у користуванні NISSAN ROGUE. Ольга Височина задекларувала 555 673 гривень зарплати за минулий рік на посаді начальниці ДПС, а її чоловік — 4 378 900 гривень доходів від зайняття підприємницькою діяльністю та 114 889 гривень зарплати у ТОВ “Зірка Карпат”. Також сім’я отримала торік від третьої особи в подарунок 87 000 гривень та 84 000 гривень виплат ВПО. Готівкою подружжя зберігає 414 639 гривень, 65 000 доларів і 5000 євро.

Заступницею Ольги Височиної, як зазначено на сайті, є Ірина Зленко, яка раніше очолювала Головне Управління ДПС у Хмельницькій області та проти звільнення якої виступив колектив.

Скрин зі сайту ГУ ДПС у Хмельницькій області

Зауважимо, що на офіційних сторінках установи ми не знайшли інформації про кадрові зміни та дату призначення нової начальниці. Втім, судячи з новин сайту, ще наприкінці червня керував податковою на Хмельниччині в.о. начальника Сергій Забашта.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, 30 січня цього року податківці Хмельниччини підписали колективне звернення до Офісу Президента, Парламенту, Мінфіну та центрального апарату Державної податкової служби, у якому просили залишити очільницею Ірину Зленко. Згодом з офіційної сторінки Facebook ДПС у Хмельницькій області зникла публікація, у якій колектив публічно виступив проти звільнення Ірини Зленко.

А вже в лютому виконувачем обов’язків начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області було призначено Сергія Забашту, який до цього працював заступником начальника управління – начальником відділу планових перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Луганській області.



Джерело: xm-inside.com