Заступник начальника Хмельницької ОВА Володимир Юр’єв спільно з директором Хмельницького обласного центру зайнятості Віталієм Бандирським вручили сертифікати переможцям 14 хвилі урядової програми єРобота «Власна справа».

Сертифікати на 4 гранти для учасників бойових дій – по 500 тис. грн за програмою «Грант для ветеранів» та 12 грантів по 250 тис. гривень за програмою «Власна справа». Вони мають створити 33 нових робочих місця в області. Загалом по Хмельницькій області у 2024 році видано 300 мікрогрантів на загальну суму 75 млн грн та 35 грантів для учасників бойових дій на суму 17,5 млн гривень.

«Наш другий фронт – це економічний. І провадження таких грантових програм чудова ініціатива, яка сприяє не тільки розвитку економіки країни, а й дає можливість діючим та майбутнім підприємцям розвивати бізнес, втілювати нові ідеї та реалізувати свою мрію в життя. Тож бажаю вам успіху у ваших починаннях. Працюємо в єдності та на перемогу», – сказав Володимир Юр’єв, звертаючись до присутніх.

Кошти грантери направлять на масштабування в області швейного виробництва, торговельної діяльності, відкриття автомайстерні, пекарні, кав’ярні, пральні-хімчистки, надання будівельних послуг.

Варто зазначити, що наразі за програмою «єРобота» триває прийом заявок на порталі “Дія” за посиланням https://diia.gov.ua/services/categories/gromadyanam/pidpriyemnictvo

Нагадаємо, що грантова програма «Власна справа» – компонент урядового проєкту єРобота – стартувала у липні 2022 року для підтримки мікро- та малого бізнесу. За програмою підприємці можуть отримати гранти до 250 тис. грн та створити чи розширити власний бізнес.

Загалом з моменту запуску програми вже понад 14 тис. українців стали її переможцями та отримали можливість розпочати чи розширити свій бізнес. Кошти за програмою «Власна справа» можна витратити на придбання обладнання, закупівлю сировини, сплату оренди, послуги маркетингу та реклами, комерційної концесії, лізингу. Держава інвестує в розвиток бізнесу через гранти 3,5 млрд грн.

Джерело: ngp-ua.info