Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної Церкви України Єпіфаній 9 серпня відвідав Хмельниччину. Він освятив дзвіницю та помолився за полеглих воїнів.

Про це інформують у пресслужбі Хмельницької обласної військової адміністрації.

Митрополита зустрів начальник ОВА Сергій Тюрін разом із представниками міської влади та громадськістю. Далі у селищі Теофіполь, з нагоди 25-річчя заснування церкви Покрови Пресвятої Богородиці, Предстоятель звершив освячення новозбудованої дзвіниці-каплиці поруч із храмом. Наприкінці богослужіння Митрополит Епіфаній звернувся до присутніх та відзначив благодійників церковними нагородами.

Після цього на Алеї Героїв поруч з Храмом у парку владика відслужив панахиду за загиблими у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Сергій Тюрін зазначив, що область щаслива приймати поважне українське духовенство, й висловив подяку за молитву та віру в перемогу.

“Щиро дякую за молитву, вірю, що вашими і нашими молитвами мир повернеться знову до України і буде наша перемога у цій несправедливій війні. Бажаю многая літ поважному духовенству, усій Теофіпольській громаді. Українським храмам стояти непохитно багато віків, нести людям безцінне Боже Слово. Хмельниччина завжди буде рада знову прийняти вас і продовжувати разом працювати для нашої перемоги. Слава Богу і слава Україні!” – сказав Тюрін та на завершення панахиди.

Духівники та посадовці поклали квіти до меморіалу на честь загиблих воїнів.

(Фото: Хмельницька ОВА)



Джерело: xm-inside.com