На Красилівщині сьогодні, 10 серпня, близько 02:30 сталась смертельна дорожньо-транспортна пригода. Внаслідок зіткнення із відбійником загинула мотоциклістка. Загалом, на Хмельниччині з початку року в аваріях постраждало майже 60 мотоциклістів, дев’ятеро з них отримали травми, не сумісні із життям.

Про це повідомляє поліція Хмельницької області.

Зазначається, що аварія сталась на автодорозі сполученням “Красилів – Заставки”. 42-річна місцева жителька, керуючи мотоциклом Lifan, допустила зіткнення із металевим відбійником і з’їхала у кювет.

Внаслідок автопригоди мотоциклістка отримала тілесні ушкодження та була госпіталізована. Однак, врятувати жінку не вдалося. Від отриманих травм вона померла”, – йдеться в повідомленні.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження.

Загалом, як зауважують у поліції, влітку на автошляхах Хмельниччини суттєво зросла кількість мототранспорту, який є досить зручним засобом пересування у спекотну погоду та в умовах заторів. Водночас різко зросла і кількість ДТП за участю мотоциклів, скутерів, мопедів тощо.

Із початку року на території області сталося 45 аварій за участі мототранспорту, в яких 8 осіб загинуло та ще 50 отримали травми”, – констатували у поліції.

Тільки за один день 8 серпня в регіоні зафіксували 4 ДТП за участі мотоциклів, одна аварія — з летальними наслідками. Часто в таких аваріях страждає молодь, підлітки, навіть школярі, для яких стає звичним їхати швидко, виконуючи небезпечні маневри, зазвичай — без шолома.

Поліцейські проводять з водіями систематичну роз’яснювальну роботу і нагадують кілька найважливіших моментів, які допоможуть вберегти водія двоколісного транспортного засобу та його пасажирів від травмування, а у найгіршому випадку — і від загибелі.

  • особи, які керують мотоциклом, повинні мати посвідчення на право керування ним;
  • водій повинен мати документ про реєстрацію транспортного засобу в уповноваженому органі МВС, а також чинний страховий поліс;
  • керувати мотоциклом дозволяється після досягнення 16-річного віку;
  • під часу руху мотоцикла на водієві та пасажирові обов’язково мають бути шоломи;
  • не можна перевозити на задньому сидінні дітей або осіб, зріст яких менший за 145 см;
  • кожний мотоцикл має бути обладнаний аптечкою;
  • не можна їздити на мотоциклі без захисних дуг;
  • забороняється експлуатація мотоцикла, якщо немає спеціальних підніжок, а на сідлі — поперечних ручок для пасажира;
  • у населених пунктах рух всім транспортним засобам дозволяється зі швидкістю щонайбільше 50 км/год. Поза населеними пунктами дозволяється рух зі швидкістю: мотоциклам – щонайбільше 80 км/год, а скутерам і мопедам – щонайбільше 60 км/год.

 



Джерело: xm-inside.com