Днями на Ізяславщині відбулася важлива подія, що зібрала мешканців громади для вшанування пам’яті тих, хто пожертвував собою заради нашої свободи та мирне небо над головою, – церемонія відкриття Алеї пам’яті захисників України.

Про таке повідомили у Ізяславській міськраді.

Алею із портретами загиблих у російсько-українській війні військових встановили у парку Слави міста Ізяслав, навпроти меморіалу загиблих захисників під час Другої світової війни.

Таке розташування підкреслює зв’язок між поколіннями воїнів, які боронили свою землю в різні часи і нагадує про те, що героїзм українського народу є неперервним”, – наголосили у муніципалітеті.

На металевих конструкціях Алеї розміщені світлини померлих/загиблих військовослужбовців – вихідців Ізяславської громади, кожен з яких був справжнім патріотом і відданим сином своєї Батьківщини.

Біля кожного портрету — QR-код. Відсканувавши його, можна дізнатись про життєвий і бойовий шлях бійця.

На церемонії відкриття зібралися родичі померлих і загиблих бійців, ветерани, представники місцевої влади та небайдужі мешканці громади. Усі вони з глибоким сумом та гордістю вшанували пам’ять оборонців України.

Під звуки пісні – реквієм «Плине кача по Тисині» присутні вшанували хвилиною мовчання воїнів, а представники духовенства Православної церкви України відправили панахиду та провели освячення Алеї.

У цьому страшному конфлікті, який розпочався у 2014 році, загинули тисячі військових та мирних жителів, серед яких і воїни з нашої громади. Алея стане для нас усіх символічним місцем, яке щодня має нагадувати про їх подвиг. Про те, якою ціною дається нам наша свобода. Про те, яку ціну платять воїни за наші мирні ранки та спокійні ночі. Це крок до того, щоб жертва наших новітніх героїв не була марною, а пам’ять про них жила в серцях людей навіки”, – наголошувалося під час виступів.

Офіційна частина заходу завершилась покладанням квітів та хвилиною мовчання.

Нагадаємо, нещодавно в селі Жванець, що у Кам’янець-Подільському районі, відбулося відкриття пам’ятних знаків героям, які були мешканцями, уродженцями громади та загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.



Джерело: xm-inside.com