Високих державних нагород удостоєні троє бійців з Хмельницького району та двоє з Шепетівщини. Усі ордени “За мужність” ІІІ ступеня — посмертні. Їх вручали родинам полеглих захисників.

Сьогодні, 13 серпня, перший заступник голови Хмельницької РДА Віктор Паламарчук разом з представниками Хмельницького районного ТЦК та СП передали державні нагороди родинам захисників України із Щиборівської та Старокостянтинівської територіальних громад.

Згідно з указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом “За мужність” III ступеня (посмертно) нагороджено військовослужбовців:

  • старшого солдата Володимира Каяфу,

  • солдата Юрія Мельника,
  • солдата Павла Нікітюка.

«Ми, українці, як ніхто знаємо, якою ціною нам дістається свобода. На жаль, вона омита кров’ю наших воїнів та гіркими сльозами їхніх рідних. Тому, наш обов’язок берегти кожного захисника у пам’яті та будувати ту країну, про яку вони мріяли та за яку віддали свої життя. Щирі співчуття родинам та безмежна вдячність за справжніх синів- героїв! Вічна шана та слава воїнам, що поповнили стрій Небесного батальйону» – зазначив Віктор Паламарчук.

Також голова Шепетівської РВА Олексій Глушаков вручив високі державні нагороди родинам полеглих воїнів, які вони отримали за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України та самовіддане виконання військового обов’язку.

Згідно з указами Президента України, орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено (посмертно):

  • Андрія Середюка,
  • Анатолія Шевчука.

Нагадаємо, нещодавно родинам семи захисників із Хмельниччини, які загинули, захищаючи Україну від російських загарбників, вручили високі державні нагороди. І сім’ї стрільця Андрія Бугайчука та водія-механіка евакуаційного відділення Володимира Пахольчука отримали ордени “За мужність” ІІІ ступеня полеглих захисників. Також родинам захисників із Волочиської громади вручили державні нагороди.



Джерело: xm-inside.com