Днями ГС “Освіторія” представила півфіналістів премії Global Teacher Prize Ukraine 2024. Ці освітяни — справжні агенти змін: сучасні, проактивні та натхненні. Вони, кажуть організатори, різні, але їх об’єднує любов до дітей і прагнення змінювати майбутнє України на краще. У ТОП-50 кращих потрапив учитель з Хмельниччини.

Восьмий рік поспіль премія відзначатиме видатних українських вчителів та стане майданчиком для позитивних змін у їхньому житті. Головний переможець отримає 1 мільйон гривень для власного освітнього проєкту та вирушить у подорож на Світову премію Global Teacher Prize. Відзначатимуть також педагогів в окремих номінаціях.

Цьогоріч на конкурс було номіновано 2 059 педагогів з усієї України. З Хмельницької області на конкурс надійшло 133 заявки.

У список із 50 кращих педагогів України увійшов один вчитель з Хмельниччини. Василь Власюк працює у Перемишельській гімназії Улашанівської сільської ради Шепетівського району. Школярам викладає українську мову і літературу та зарубіжну літературу.

(Василь Власюк, фото Улашанівської сільської ради)

“Попереду ще один важливий етап — 1 вересня ми оголосимо ТОП-10 фіналістів премії. Ім’я головного переможця стане відоме 5 жовтня, коли вся країна зможе побачити його або її в ефірі національного марафону. Переможець отримає мільйон гривень на реалізацію своєї освітньої мрії”, – йдеться в інформації.

Нагадаємо, у 2020 році найкращим вчителем хімії в Україні стала хмельничанка – педагог Технологічного багатопрофільного ліцею із загальноосвітніми класами ім. А.Мазура Наталія Зима.

У 2021 році у п’ятдесятку кращих увійшов Віталій Мушинський – учитель фізкультури Судилківського ліцею, що в Шепетівському районі.

Довідково

GLOBAL TEACHER PRIZE UKRAINE – це щорічна національна премія для вчителів-агентів змін. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні.

Національну премію у 2017 році заснувала ГС “Освіторія”, підписавши меморандум з фондом Varkey GEMS Foundation.

Головний переможець отримає 1 000 000 гривень для власного освітнього проєкту та вирушить у подорож на Світову премію Global Teacher Prize. Це світова щорічна премія для вчителів, які зробили видатний внесок у професію.

Премію засновано фондом Varkey GEMS Foundation, щоб підкреслити важливість педагогів і той факт, що їхні зусилля варті визнання на найвищому рівні.



Джерело: xm-inside.com