Напередодні, 13 серпня, начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін провів розширену нараду з керівниками громад, начальниками РВА, фахівцями ГУ ДСНС області, профільними підрозділами ОВА. Головна тема — перехід усіх шкіл в офлайн-навчання.

За інформацією пресслужби ОВА, на засіданні обговорили питання захисту приміщень, що використовуються як найпростіші укриття в школах.

“У нас стоїть важливе питання виходу всіх дітей в офлайн-навчання з 2 вересня поточного року. Наше завдання: створення захищеного простору шляхом укріплення приміщень, зведення модульних захисних споруд, або введення додаткових змін навчання в закладах освіти. Адже ми маємо забезпечити відповідні умови для виходу всіх дітей з онлайн-навчання. Має бути виключно очна форма навчання у всіх школах області. Всі разом наполегливо попрацюємо над цим питанням,”- сказав очільник області.

В ході спілкування присутні заслухали доповіді керівників громад щодо певних шкіл, які у 2023/2024 навчальному році провадили освітній процес у форматі онлайн через відсутність споруд цивільного захисту та найпростіших укриттів. Та спільно обговорили про вирішення проблемних питань.

“Наша мета – якісні та безпечні умови для офлайн навчання усіх школярів. Маємо оперативно вирішити питання облаштування безпечного простору у закладах освіти,” – завершуючи нараду наголосив Сергій Тюрін.

Разом з цим міський голова Хмельницького Олександр Симчишин повідомив, яка ситуація із укриттями в освітніх закладах громади.

У своїх соцмережах відзвітував, що наразі будують нові укриття для закладів освіти: ліцею №6, гімназій № 12, 19, 31, Шаровечківської ЗОШ, а також ЗДО № 18 і 23.

Також готуються розпочинати будівництво укриття в ЗДО №15. Наразі тут виконали підготовчі роботи і відкоригували робочий проєкт.

На будівництво нових укриттів виділили понад 100 000 000 грн. У ході найближчої сесії буде виділено ще 9 млн грн”, – каже мер.



Джерело: xm-inside.com