У Пільному Олексинці, що в Городоцькій тергромаді, встановили стелу пам’яті полеглого воїна Сергія Ящука. Урочисто її відкрили напередодні, 13 серпня, в річницю загибелі захисника, життя якого обірвалося на 34 році в населеному пункті Роботине, що на Запоріжжі.

Про подію повідомив Городок.City.

Сергій Ящук народився 17 грудня 1988 року у селищі Богданівці Хмельницької області. Закінчив Богдановецьку середню школу. Працював будівельником у місті Хмельницькому.

У березні 2023 року Сергій вступив до війська. Пройшов курс бойової підготовки у Естонії. Воював у складі окремої аеромобільної бригади на посаді водія штурмової роти, солдат.

Життя українського воїна обірвалося 13 серпня 2023 року, коли він та його побратими звільняли Запорізький край від загарбників.

Сергію було лише 34 роки. У нього залишилися мати, дружина та дві доньки.

Поховали героя на кладовищі села Пільний Олексинець Городоцької територіальної громади.

У день загибелі Сергія, 13 серпня, односельчани вшанували його пам’ять відкриттям стели пам’яті. Її встановили не біля школи, як це зазвичай роблять в інших селах Городоцької громади, а біля адміністративної будівлі.

Ініціатором цього став мешканець села Юрій Вовнянко, який сам виготовив металеву конструкцію та встановив її за власні кошти.

“Сергій був світлою людиною і заслуговує на шану. Він обожнював своїх донечок і дружину. Коли в дитсадку чи школі потрібно було щось зробити, Сергій завжди був серед перших, хто відгукувався на допомогу. Він також відзначався ввічливістю — завжди вітався з односельчанами, навіть кілька разів на день”, — пригадує староста села Наталія Вовнянко.

“Тепер ця стела буде нагадувати перехожим про те, якою ціною здобувається мир і спокій нашого українського народу. Герої не вмирають! Вони завжди будуть у нашій пам’яті. Коли ми всі разом — ми непереможні”,— наголосив начальник Другого відділу Хмельницького РТЦК та СП Вадим Побута.

До речі, ім’я Сергія увічнено тепер і в назві вулиці. 10 травня 2024 року депутати Городоцької міськради перейменували вулицю Пушкіна у селі Пільний Олексинець. Тепер вона носить ім’я Сергія Ящука.

Нагадаємо, нещодавно на фасаді будинку в Кам’янці-Подільському встановили меморіальну дошку полеглому захиснику Юрію Фролову, а в Ізяславі відкрили Алею пам’яті.



Джерело: xm-inside.com