На Хмельниччині суд визнав винним водія автомобіля Honda CR-V у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинули 15-річний та 14-річний хлопці. Слідство встановило, що в момент аварії чоловік перебував за кермом у стані сп’яніння. До вироку суду він був під вартою.

Про це інформують у поліції Хмельницької області.

За матеріалами справи, ДТП сталася 23 жовтня 2020 року близько восьмої години вечора у центрі міста Волочиськ. 44-річний місцевий житель, керуючи автомобілем Honda CR-V у стані алкогольного сп’яніння, зіткнувся з автомобілем ВАЗ 2101 під керуванням 28-річного мешканця Волочиського району (на той час).

Внаслідок аварії водій ВАЗу отримав тілесні ушкодження і був госпіталізований в травматологічне відділення Волочиської ЦРЛ.

Двоє неповнолітніх пасажирів ВАЗу важко травмувалися. Один із них, 15-річний першокурсник місцевого ліцею, від отриманих травм помер в приймальному відділенні районної лікарні того ж вечора. Інший 14-річний хлопчик у важкому стані був госпіталізований у реанімаційне відділення і вранці наступного дня помер від отриманих травм”, – йдеться в інформації.

За цим фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що призвело до загибелі кількох осіб. У квітні 2021 року поліцейські завершили розслідування і передали матеріали до суду.

Нещодавно суд виніс вирок у справі, визнавши водія Honda CR-V винним в інкримінованому злочині, й засудив його до 9 років ув’язнення.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, на Хмельниччині перекинувся автобус, який перевозив дітей на відпочинок. Внаслідок аварії загинула 12-річна дівчинка та вчителька, що супроводжувала групу, також частина дітей травмувалась. Водієві повідомлено про підозру. 



Джерело: xm-inside.com