У Зіньківському лісництві філії «Ярмолинецьке лісове господарство» ДП «Ліси України» суттєво наростили об’єми виготовлення сухпайків. Вдалося це завдяки оновленню обладнання. Лісівники придбали пакувальну лінію.
У Ярмолинецькому лісгоспі, де активно займаються побічним користування лісу, триває сезон збору ягід та овочів. Екологічно чисту продукцію, дбайливо вирощену лісівниками, заготовляють для сухих супів, чаїв та консерв.
У Подільському лісовому офісі запевняють, що продукцію бренду “ЯРМЛІС” добре знають не лише жителі Хмельниччини, а й тисячі українців у різних регіонів нашої країни.
Виготовленням чаїв та висушування грибів і ягід у лісгоспі займалися давно. У перші тижні повномасштабного вторгнення лісівники вирішили розширити асортимент продукції і долучитися до допомоги військовим. Так з’явилися 5 видів сухих супів та тушкованки. Детально про це ХМ-ІНСАЙД писав у матеріалі “Виробництво сухпайків для війська налагодили лісівники Хмельниччини”.
«Це було на початку повномасштабного вторгнення. Ми організували все буквально за тиждень. Розробили рецептуру, навчилися висушування навіть найбільш вибагливі овочі, наприклад, картоплю. Звісно, багато дегустували… фінальний варіант усім дуже припав до смаку. Тоді ми зрозуміли – це воно», – розповідають працівники Зіньківського лісництва.
Пів року тому на виробництво придбали пакувальну лінію. Процес зважування інгредієнтів тепер повністю автоматизований. А вже готовий овочевий набір засипається у пакет і запаковується.
Завдяки автоматизації процесу вдалося пришвидшити виробництво у 5 разів. Тепер щотижня тут виготовляють 20 000 сухих супів. Відтак довелося збільшити об’єми вирощування овочів. Тож цьогоріч лісівники висадили на 10% більше картоплі, капусти, моркви, цибулі та помідор.
“А ще цього літа був рекордним урожай полуниці. Працівникам лісництва вдалося зібрати 46,5 тонн ароматної ягоди. Це майже на 30 тонн більше, ніж торік”, – хизуються врожаєм лісівники.
Джерело: xm-inside.com