У кухонних приміщеннях витяжки є основним інструментом для того, щоб підтримувати чистоту повітря від потрапляння в нього продуктів горіння. Пристрій представлений як система вентиляції примусового типу, де комплектація включає один або два мотори, систему фільтрації та повітропроводи. Параметри продуктивності від 244 до 1500 куб. м/год.

Відведення забрудненого повітря здійснюється через канали вентиляції, заздалегідь спроектовані на кухні. Вибираючи витяжки на кухню, необхідно вивчити велику кількість параметрів і головне – визначитися з типом техніки. Тип визначається особливостями розташування витяжки у майбутньому, необхідними параметрами потужності та продуктивності.

Типи витяжок

За зовнішнім виглядом та типом монтажу виділяють наступні варіанти виконання:

  1. Вбудовані. Компактні, дуже тонкі моделі, можна монтувати техніку в кухонний гарнітур, роблячи її непомітною;
  2. Настільні. Кріпляться до стіни, але можуть встановлюватися на стільницю біля плити;
  3. Купольні. Область решітки з фільтром має форму купола, досить громіздкі моделі, але дозволяють ловити більшу кількість забрудненого повітря;
  4. Похилі. Панель, де розташовані основні робочі механізми, трохи нахилена до варильної поверхні;
  5. Острівні. Відмінний варіант встановлення над плитою, якщо вона розміщена ​​в центральній частині кухні;
  6. Плоскі. Компактний розмір, конструкція переважно плоска;
  7. Телескопічні. Спеціальна панель з елементами, що фільтрують, при необхідності висуватиметься на зону плити.

Вибір визначається можливостями кухні, завданнями та особистими уподобаннями покупця.

Принцип роботи обладнання

Витяжки можуть працювати як проточні чи рециркуляційні системи. Проточні варіанти поглинають забруднене повітря, після чого виводять його трубами за межі кухні. Суть рециркуляційних систем у тому, що спеціальні фільтри очищають забруднене повітря і назад пускають його на кухню, або виводиться за межі приміщення.

Технічні особливості

Витяжки складаються із загального корпусу та щитка. Зовнішнє виконання виконане з нержавіючої сталі, іноді можуть бути елементи з пластику і навіть дерева. Підсвічування у вигляді лампи є практично у всіх витяжках. Крім того, вона доповнює дизайн і дозволяє менше вмикати центральне освітлення.

Електродвигун встановлений у самій конструкції та найчастіше доповнюється своїм окремим щитком. Клемна колодка дозволить з’єднати дротяні фіксатори, щоб згодом активувати роботу двигуна та вентилятора. Фільтри можуть бути у кількох виконаннях. Якщо встановлено вугільний, час від часу він вимагає заміни. Фільтр-жировловлювач може комплектуватися в багатьох витяжках і вважається багаторазовим. Іноді його потрібно очищати.

Особливості експлуатації

Включати техніку необхідно за 5 хвилин до початку готування та через 15 хвилин після приготування їжі. Періодично пристрій потрібно відключати і повністю очищати корпус від жиру, що накопичився, і пилу. Заздалегідь необхідно вивчити інструкцію з очищення чи заміни фільтруючих елементів.

 

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних матеріалів та інформаційних статей, коментарів та блогів користувачів, які розміщені на сторінках сайту, а також за наслідки їхньої публікації і використання. Думка авторів статей, коментарів, блогів, розміщених на наших сторінках, можуть не збігатися з думками і позицією редакції.



Джерело: xm-inside.com